Antirustbehandling og understellsbehandling

Vår behandling er tidkrevende. Ikke bare vask og tørk krever tid, men demontering, montering og selve behandlingen med Mercasol tar tid. Husk at det er for å sikre et godt resultat og at jobben er omfattende.

Vask før antirust

Vask

Det er en forutsetning for å få en god behandling at bilen vaskes. Den vaskes med varmt vann på rundt 90 grader, så all skitt og salt fjernes.

Sandblåsing av rustskader

Rustbehandling ved evt. rustskader

Etter vask, når bilens understell er helt rent, blir det foretatt inspeksjon med hensyn til rustskader. Finner vi rustskader som bør utbedres, blir kunden kontaktet og tilbudt sandblåsing etc.

Tørk

Tørkeprosessen er viktig for å sikre et godt resultat. For å sikre god tørking har vi tørkeanlegg med høy temperatur og kraftige vifter som sørger for god sirkulasjon og utskifting av luft. Bilen må stå på tørkeanlegg til dagen etter. Da er hele understellet og alle hulrom helt tørr. Husk at om du har hatt lekkasje og trenger opptørking av bilen innvendig, kan du gi oss en lyd om dette. Da kan vi la bilen stå med åpne dører, så den blir tørket opp her også.

Antirust

Understellsbehandling

Sprøytingen av bilen krever lang erfaring og stor kompetanse. Bilen sprøytes i dører, dørstolper, panser, rammevanger, kanaler etc. med spesialstoff for hulrom. Dette hulroms-stoffet blir også lagt på hele understellet før det blir sprøytet på slite-belegg. Noen biler eller utfordringer må løses med andre produkter. Vi har flere alternativer for ulike oppgaver. På de fleste nyere biler har produsent oppgitt steder det ikke må sprøytes og restriksjoner for boring i karosseriet. Dette er selvfølgelig hensyn vi tar.

Klargjøring

Til slutt klargjøres bilen. Bilen blir vasket utvendig og overflødig behandling fjernes. Til slutt kvalitetskontrolleres behandlingen og eventuelt garantihefte oppdateres.

Vi anbefaler:

Første understellsbehandling så tidlig som mulig (gjerne som ny) og etterbehandling
hvert 3. år.
Ta gjerne kontakt om du lurer på noe.